Programul Euro200, continua

354

„Euro200”  este programul național care vine în sprijinul elevilor și studenților cu posibilități financiare reduse, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere. Acest program continua si in 2019, iar ajutorul de la stat este in valoare de 200 de euro.

Bonurile valorice vor fi acordate copiilor ai căror părinți au venituri mici. Proiectul de Hotărâre a fost comunicat de Ministerul Educației și pus în dezbatere. Anul trecut, 2771 de elevi au beneficiat de acest ajutor  și se estimează un număr dublu în 2019.

”În anul 2018 culoarea bonului valoric a fost violet. În anul 2019 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2018 şi anulate să nu fie folosite în anul curent. Din motive de siguranţă, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii şi seriei. Drept urmare, în anul 2019, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roşu”, se arată în proiect.

Depunerea cererilor se face până la 19 aprilie. Evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială se face în perioada 22 aprilie – 13 mai.

Centralizarea cererilor la Comisia centrală, prin intermediul portalului dedicat va avea loc în perioada 14 – 24 mai.

Sursa: DcNews