„Promenada Inimilor”, la Târgu Jiu

136

Clubul Rotary Targu Jiu continuă, și în 2017, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Traseul din Târgu Jiu are o lungime de 2 km, începând de la intrarea pe Insuliță dinspre Parcul Central.

Sâmbătă 30 septembrie 2017, ora 10.00, se va organiza pe acest traseu un cros, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu Jiu.

Toți participanții vor primi diplome de participare, iar primii 100 de participant înscrisi vor primi și un tricou, pentru a le aminti și după terminarea crosului că mersul pe jos sau alergatul cât mai des, sunt importante pentru menținerea sănătății.

„Clubul Rotary Tg-Jiu este implicat direct  în organizarea  acestui eveniment în orașul nostru pentru  a stimula  și încuraja mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca acest traseu de alergare ușoară să fie folosit de un  număr cât mai mare dintre locuitorii de toate vârstele  ai  municipiului Târgu-Jiu” declară Stefan Ghimiși – președintele Clubului Rotary Tg-Jiu.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare, se arată într-un comunicat de presă.