Protest de amploare la Rovinari

339

Depozitul de cărbune de la cariera Roșia se află la câteva zeci de metri de blocurile de locuințe din Rovinari. Din acest motiv, locuitorii au de suferit din cauza prafului de cărbune, mai ales atunci când bate vântul, iar torul se înnegrește. Mai mult decât atât, depozitul nu are autorizație de mediu pentru a funcționa, dar poate fi deschis prin hotărâre de guvern, invocându-se o forță majoră prin punerea în pericol a sistemului energetic național. Depozitul de la Roșia asigură cărbunele necesar pentru termocentrala Rovinari pe perioada de iarnă. Primarul Robert Filip susține că managerul Complexului Rovinari i-a mințit pe rovinăreni.

Robert Filip

La marșul de protest sunt așteptați să participe în jur de 3.000 de persoane. Participanții la miting se vor întâlni în fața Casei de Cultură, după care oamenii vor merge către depozitul de cărbune.

Robert Filip

Distanța dintre depozitul de cărbune și locuințele din Rovinari este mai mică de 50 de metri. Complexul a pregătit un nou loc pentru mutarea depozitului, dar utilajele pentru funcționarea acestuia nu au fost încă mutate.