PSD îl susține pe Sorin Boza în fruntea Complexului Energetic Oltenia

592

Deși s-a vehiculat că s-ar dori înlăturarea lui Sorin Boza din fruntea CE Oltenia, mai ales dacă producătorul de energie va ieși de sub incidența guvernanței corporatiste, liderul PSD Gorj vrea să clarifice lucrurile. Susține că nu-și dorește înlocuirea lui Boza și are încredere în el. În primele cinci luni, compania energetică a înregistrat profit.

Tot mai multe voci au susținut, în spațiul public, că renunțarea la ordonanța care impune directori de la București, și nu cu o anume apartenență politică, ar fi fost gândită de social democrați cu „dedicație” pentru colegi de-ai lor. Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Investigații și Analize Publice și Politice Gorj, susține că PSD Gorj ar dori înlăturarea lui Sorin Boza de la conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Sorin Boza a fost selectat director la CE Oltenia prin ordonanța corporatistă. Mai multe companii de stat, printre ele și CEO, ar putea ieși de sub efectele acestei ordonanțe la inițiativa senatorilor. Camera Deputaților va avea ultimul cuvânt în acest caz. În condițiile în care se va renunța la ordonanță, ar putea fi impuși, din nou, directori pe criterii politice în fruntea acestor instituții ale statului.