Pungile de plastic se scumpesc în România!

338
sursafoto:dej24

Pungile de plastic se scumpesc în România. Ecotaxa pentru acestea a fost majorată, după ce Executivul a aprobat, marți, o propunere a Ministerului Mediului în acest sens. Astfel, ecotaxa pentru pungi din plastic se majorează de la 10 bani la 15 bani pe bucată, într-un demers menit să reducă utilizarea acestora.

„Această măsură este una esenţială pentru reducerea consumului de pungi de plastic, produse care au un impact devastator asupra mediului, la nivel planetar. Iată că, dacă anul trecut am interzis pungile din plastic subţire cu mâner, acum venim cu măsuri noi pentru a determina comercianţii şi populaţia să aleagă măsuri alternative. Sunt vizate, în primul rând, acele pungi din plastic foarte subţire fără mâner, pe care le găsim disponibile gratuit, de obicei, la raioanele de fructe şi legume, şi pe care, ulterior, le reîntâlnim în natură”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Pe lângă creşterea cuantumului ecotaxei, noile prevederi obligă taxarea oricărui tip de pungi din plastic, indiferent de grosimea sau forma lor. Sunt exceptate de la plată alternativele ecologice.

sursa:antena1