Război pe Facebook între Cosmin Popescu și Marcel Romanescu

674

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a reacționat și l-a criticat în același timp pe edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și asta după ce primarul s-a arătat nemulțumit de modul în care au fost împărțite sumele defalcate din TVA şi impozitul pe venit. De asemenea, Romanescu nu s-a lăsat mai prejos și a reacționat și el. Toate aceste ”săgeți” au fost aruncate prin intermediul unor postări pe Facebook. ”ZERO este cifra proiectelor realizate de primar în Târgu-Jiu”, acuză președintele CJ Gorj pe pagina sa de socializare. Marcel Romanescu reacționează și spune că, dacă aștepta după banii primiți de la județ, cu siguranță nu ar fi făcut nimic în oraș.

Marcel Romanescu

”S-a creat un precedent foarte periculos”, a mai adăugat edilul Romanescu.

Marcel Romanescu

”ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu în calitate de primar al Municipiului Târgu Jiu, dacă exceptăm proiectele moștenite de la fosta administrație. Eu nu doresc să intru în acest gen de dispute politice sterile, de care domnul Romanescu este atât de atașat, însă, în calitate de simplu cetățean al municipiului Târgu Jiu, nu pot să nu observ că nimic din ce a promis dânsul în campania electorală nu s-a materializat.
Revenind la faptul că primăriei Târgu Jiu nu i-ar fi fost alocați bani din partea Consiliului Județean, mă simt dator să fac următoarele precizări:
– Îi aduc aminte domnului primar că, în decembrie 2019, chiar Domnia Sa a declarat că nu are nevoie de bani la rectificarea bugetară, deoarece „situația economică a municipalității este una foarte bună”. De asemenea, tot domnul Romanescu declara că Primăria Târgu Jiu a încheiat anul 2019 cu „un excedent bugetar consistent”.
– Nu sunt genul care să intre în jocul politicianist al PNL, lucru pe care l-am demonstrat în activitatea mea de președinte al Consiliului Județean. De aceea, îi reamintesc domnului Romanescu că PNL nu este în Opoziție. PNL este la guvernare de trei luni de zile, răstimp în care domnul Cîțu, ministrul Finanțelor, nu a făcut altceva decât să taie din fondurile alocate administrațiilor publice locale, fără să țină cont de priorități sau necesități.
Poate domnul primar Romanescu nu știe că guvernul partidului al cărui membru este a considerat că nu reprezintă o prioritate alocarea fondurilor necesare pentru buna funcționare a Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj. PNL a considerat că a aloca fonduri doar pentru două luni de zile este suficient pentru această instituție. Nu mai vorbesc de alte priorități ale județului, care au fost lăsate în plan secundar de către guvernarea PNL.
Știu, domnule primar Romanescu, că pentru partidul din care faceți parte nu sunt importante alocațiile pentru copii, salariile și pensiile românilor. Știu că nu puteți ieși din discursul de Opoziție. Dar, pentru Dumnezeu, PNL este la putere! Dacă acest partid ar avea viziune, oameni competenți, voință și putință, ar găsi resurse pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor pe care le au românii, așa cum a făcut PSD timp de trei ani de zile, cât s-a aflat la guvernare.
Nu se întâmplă însă astfel, iar realizările dumneavoastră, ca primar, mă repet, sunt ZERO. În loc să aruncați, pe nedrept, cu acuze înspre PSD, vă sugerez să vă asumați răspunderea pentru neputința și lipsa de viziune de care dați dovadă, atât dumneavoastră, cât si guvernul căruia îi aparțineți din punct de vedere politic”, a scris Cosmin Popescu