Reacția artistului care este acuzat că a pângărit opera lui Brâncuși

786
SURSA: Facebook

Artistul plastic Alexandru Rădvan, care a realizat o serie desene cu caracter pornografic cu operele lui Brâncuși, în special cu Coloana fără de Sfârșit, a reacționat pentru prima dată în urma scandalului declanșat.

Acesta a spus, într-un interviu acordat publicației online vice.com, că locuitorii din Târgu Jiu nu respectă lucrările realizate de Brâncuși, pentru că au zgâriat Coloana și au lipit gumă de mestecat pe Masa Tăcerii. Însă, cei care au comis astfel de fapte și au fost amendați de către polițiștii locali au fost vizitatori din alte județe.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că va depune o reclamație la Ministerul Educației Naționale împotriva lui Alexandru Rădvan, care este profesor la Universitatea Națională de Arte din București. Acesta a spus că este posibil ca primarului Romanescu să-i fi plăcut desenele sale, dar că nu a putut să spună acest lucru în mod public. Artistul a mai spus că toți studenții săi sunt majori, așa că nu are cum să-i afecteze în mod negativ desenele. Alexandru Rădvan a a mai precizat că operele lui Brâncuși nu sunt simboluri naționale, pentru că acestea sunt stabilite în Constituție, și anume:  drapelul, stema, imnul, sigiliul, ziua națională.