Reacția premierului după acuzațiile lui Voiculescu că nu sunt raportate corect decesele COVID

290

Acuzații peste acuzații, în scandalul privind raportarea deceselor Covid, scandal izbucnit în urma demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. După ce acesta a ieșit public și a anunțat că există diferențe fundamentale între datele raportate de autorități și cele reale, autoritățile centrale au luat atitudine. Secretarul de stat, Andrei Baciu, susține că angajații din minister i-au răspuns în scris că nu au cunoștință de documentul publicat pe Facebook de tabăra Dan Barna- Dacian Cioloș. Mai mult decât atât, acesta sunsține că fiecare deces înregistrat în aplicație are un cod unic care nu poate fi modificat.

Andrei Baciu – Secretar de Stat

Florin Cîțu a fost cel care i-a cerut secretarului de stat, Andrei Baciu, să verifice dacă informațiile furnizate de Vlad Voiculescu sunt reale.

Florin Cîțu – Premierul României

De asemenea, reprezentanții STS au transmis că cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică sunt cele extrase din aplicația care centralizează „cu acuratețe maximă”, date referitoare la teste, persoane confirmate și decese.