Reacții după rezultatul scrutinului

411

Au apărut primele reacții după referendumul pentru familia tradițională. Edilul municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu și Adrian Tudor, președinte executiv PSD Târgu-Jiu, au comentat pe marginea acestui subiect. Romanescu a afirmat că a mers la vot chiar în prima zi de desfășurare a referendumului pentru a-și exercita dreptul democratic, însă susține că politizarea referendumului a dus la o prezență foarte scăzută la urne. Mai mult, edilul afirmă că cetățenii ar fi mers în număr mult mai mare să voteze la referendumul pentru familia tradițională, dacă nu ar fi existat mesaje politice de promovare a scrutinului electoral.

Marcel Romanescu

La rândul său, Adrian Tudor, președintele executiv al PSD Târgu-Jiu afirmă că organizarea pentru referendum a fost una exemplară, însă doar ideea de politic a dus la rezultatul votului de acum.

Adrian Tudor

În ciuda acestui lucru, Adrian Tudor este de părere că cetățenii ar fi trebuit să își exercite în număr cât mai mare votul, nu să boicoteze referendumul, prin neprezentarea la urne.