Replici acide în spațiul public. Șef Salvamont: Își fac imagine pe spatele nostru

523

Este sămânță de scandal între două instituții din Gorj. Este vorba despre Serviciul Salvamont și Inspectoratul Județean de Jandarmi. Șeful Salvamont, Sabin Cornoiu acuză jandarmii montani că se laudă cu soluționarea unor cazuri la care nici măcar nu participă.  Situația este tensionată, iar schimbul de replici acide dintre reprezentații celor două instituții a scăpat de sub control. Cornoiu spune că nu este prima dată când jandarmii nu fac nimic, dar își atribuie merite necuvenite. Îi roagă să înceteze și să nu le mai sară în ajutor.

Sabin Cornoiu, șef Salvamont Gorj

Își fac imagine pe spatele  nostru, adaugă șeful Salvamont Gorj.

Sabin Cornoiu, șef Salvamont Gorj

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi spun însă că ei au preluat apelul și au cerut ajutorul salvamontiștilor. Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al instituției vine cu lămuriri.

Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ Gorj

O intervenție în zona Rânca a încins spiritele intre jandarmi și salvamontiști. O familie a sunat la 112 și a cerut ajutorul după ce au rămas blocați în zăpadă. Seful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu neagă participarea jandarmilor la intervenția respectivă, însă reprezentanții IJJ Gorj susțin contrariul.