Reprezentanții SJU dezmint informațiile apărute în spațiul public. ,,Niciun angajat al Laboratorului Genetic nu are COVID”

523

În urma informațiilor apărute in spațiul public, conform cărora, un cadru medical din cadrul Laboratorului de Genetica Moleculara a fost infectat cu COVID, conducerea unității spitalicești din Târgu-Jiu a emis un comunicat de presa, spunând ca cele relatate nu se confirma.

,,REFERITOR LA INGRIJORAREA CĂ PERSONALUL DE LA LABORATORUL DE GENETICĂ MOLECULARĂ AL SJU TÂRGU-JIU AR FI INFECTAT CU NOUL VIRUS COVID-19, FACEM URMĂTOARELE PRECIZĂRI:

  • Medicul care lucrează la laboratorul de genetică al SJU Târgu-Jiu a prezentat, în cursul săptămânii trecute, simptome digestive asemănătoare celor prezente în cadrul infecţiei cu COVID-19, motiv pentru care, sâmbătă dimineaţa, a fost testat PCR iar rezultatele testelor au fost negative.
  • În cursul săptămânii trecute, biologul, din cauza volumului foarte mare de muncă din ultimele săptămâni, a prezentat simptome specifice sindromului de burn-out iar, în momentul de faţă, se află în concediu medical.
  • Unul dintre asistenţi este internat, în momentul de faţă, în zona tampon cu suspiciune de COVID-19, dar precizăm faptul că acest angajat a fost, în ultima săptămână, în zilele libere aferente contractului de muncă iar, în timpul petrecut la spital, a respectat în totalitate măsurile de protecţie.
  • În funcţie de rezultatele testelor şi, după finalizarea anchetei epidemiologice aflate în desfăşurare, se vor lua măsurile necesare.
  • În concluzie, dorim să precizăm faptul că, în momentul de faţă, niciunul dintre angajatii Laboratorului de Genetică Moleculară, din cadrul SJU Târgu-Jiu nu este confirmat cu infecţie cu noul SARS COV-2”, se arată în comunicatul trimis de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.