Restricții de circulație pe drumurile naționale din Gorj

449

Temperaturile extreme impun restricții de circulație. Astăzi și mâine, pentru când meteorologii au anunțat cod portocaliu de caniculă, au fost impuse restricții. Astfel că pe niciun drum național nu vor putea circula autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone. Interdicția este valabilă între orele 12.00 – 20.00, a explicat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Acestea vor putea circula, după ora 20.00. aceasta este valabilă până mâine seară. Drumarii și-ar dori sancțiuni mai aspre pentru cei care nu respectă această restricție de circulație.

Excepţie de la această decizie vor face transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatura controlată, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile de apă îmbuteliată şi transporturile de produse provenite din exploatări agricole.