Romanescu și Tudor, despre rezultatul alegerilor prezidențiale

373

Alegerile prezidențiale s-au încheiat, iar Klaus Iohannis a fost declarat câștigător pentru un nou mandat la Cotroceni. Scorul obținut de candidatul Partidului Național Liberal la nivel national a fost unul destul de mare și anume de peste 63,18%. În municipiul Târgu-Jiu, președintele Iohannis a câștigat, însă nu cu foarte multe voturi peste Viorica Dăncilă. Edilul liberal al orașului, Marcel Romanescu se arată mulțumit de scorul obținut, spunând că este o victorie a cetățenilor, dar și a organizației PNL.

Marcel Romanescu

Mai mult, primarul a spus că au fost și secții din municipiul Târgu-Jiu pe care le-a pierdut, făcând referire la cartierele cetățenilor de etnie romă și Penitenciarul din oraș.

Marcel Romanescu

În privința candidatului Partidului Social Democrat, scorul la nivel national nu a fost unul tocmai așteptat de liderii politici, fiind vorba de doar 36,82%. În ceea ce privește județul Gorj, candidatul PSD, Viorica Dăncilă a câștigat, mai puțin în mediul urban. Adrian Tudor, viceprimarul social democrat al municipiului Târgu-Jiu spune că rezultatul la nivelul județului a fost unul bun, însă nu mulțumitor pe municipii.

Adrian Tudor

De asemenea, Adrian Tudor a mai spus că este nevoie de o refondare nu de o reformare și că trebuie ca rândurile în PSD să se strângă pentru anul viitor, atunci când au loc alegerile locale și parlamentare.

Adrian Tudor