Săptămâna Europeană a vaccinării

1097

Săptămâna aceasta, Direcţia de sănătate Publică Gorjcelebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării. Acțiunea are ca scop să sublinieze necesitatea de acțiuni colective, pentru a garanta că fiecare persoană este protejată de bolile ce pot fi tratate prin vaccinare. Tema din acest an *Să ne protejăm împreună, #Vaccinurile sunt benefice*, încurajează oamenii, să acepte vaccinarea, ca formă de protecție.

Sincr 1  Elena Piţian, purt cuv DSP Gorj

Organizația Mondială a Sănătății și partenerii ei au ca obiective specifice să sublinieze importanța vaccinării și lacunele existente în acoperirea vaccinală; de a sublinia valoarea vaccinurilor și importanța investiției în eforturile naționale de vaccinare; de a sublinia modurile prin care fiecare poate și trebuie să participe la progresul vaccinării.

Sincr 2 Elena Piţian, purt cuv DSP Gorj

În aceste zile vor fi întâlniri cu părinţii, respectiv se va merge în şcoli pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării. România se confruntă în acest moment cu o epidemie de rujeolă: au fost confirmate 11.036 de cazuri, din care 40 decese petrecute în perioada 2016-2018.