Scandal cât casa între primarul Romanescu și directorul Pasti pe apa de ploaie: „M-am săturat de Romanescu. Să se ducă dracu acasă“

1319

Primăria Târgu Jiu este somată să plătească apa de ploaie. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj, din care fac parte reprezentanții localităților de servite de operatul de apă și canalizare Aparegio, a trimis în acest sens o adresă primăriei, care este semnată de directorul executiv Cristian Toader Pasti, care este și consilier local. Acest document a venit la scurt timp după ce primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut demisia directorului Aparegio, după ce tarifele la apă și canalizare au crescut cu 7%. Primarul Romanescu consideră că adresa este absurdă și ilegală, pentru că s-au trecut suprafațe unde nu există canalizare pluvială, astfel că se taxează apa de ploaie căzută pe câmp.

Marcel Romanescu, primar al municipiului Târgu Jiu

Mai mult decât atât, în adresa ADIA se solicită bani pentru apa de ploaie care a căzut anul trecut.

Cristian Toader Pasti susține că a acționat legal și că este o lege prin care se taxează apa de ploaie.

Directorul executiv de la ADIA s-a arătat deranjat de afirmațiile lui Romanescu și spune că s-a săturat de el.

Cristian Toader Pasti deține în prezent mai multe funcții. El este consilier local în Târgu Jiu, consilier personal al președintelui și director executiv al ADIA Gorj.