Scandal în învățământul gorjean. Noul inspector general școlar, acuzat de incompetență de un fost elev olimpic

22325

Noul inspector general al Inspectoratului Școlar General Gorj este contestat chiar de către foștii săi elevi. Este vorba de profesoara de istorie, Maria Cochină, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“.

Cosmin Cojocaru, fost elev al actualului inspector general școlar, în prezent student în anul II la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, susține că profesoara Maria Cochină este incompetență și nu înțelege cum a ajunsă să conducă învățământul din Gorj. Cosmin a fost olimpic la trei discipline. Mai mult decât atât, a obținut medalia de bronz la Olimpiada națională de fizică. Avea numai medii de 10 la toate disciplinele, însă la istorie abia reușea să treacă clasa și chiar a fost în situație să fie lăsat corigent de Maria Cochină.

Cosmin ne povestește că profesoara avea un comportament incalificabil. Evaluarea elevilor dura doar trei minute, iar subiectele nu erau în programă.

Cosmin Cojocaru, student Facultatea de Automatică și Calculatoare

Studentul ne-a mai povestit că evaluarea la care elevii erau supuși de profesorul de istorie, în prezent inspector general școlar, era făcută în derâdere. Mai mult decât atât, Cosmin Cojocaru a fost pus în situația să se mute la altă clasă, în ultimul an de liceu, pentru a nu fi lăsat corigent, în condițiile în care avea medii de 10 la toate discipline.

Cosmin Cojocaru, student Facultatea de Automatică și Calculatoare

Fostul eleve ne-a povestit niște scene incredibile cu profesoara de istorie Maria Cochină. Aceasta a spus la o oră că le mai dă un punct în plus pentru că a început campania electorală.

Cosmin Cojocaru, student Facultatea de Automatică și Calculatoare

Cosmin Cojocaru ne spune că se gândește tot mai  mult să plece din România după ce s-a întâmplat cu această numire, pentru că asta-i dovedește că politica îi sprijină pe oamenii incompetenți să ajungă în funcții de conducere.

Cosmin Cojocaru, student Facultatea de Automatică și Calculatoare

Am încercat să o contactăm telefonic pe noul inspector general școlar, dar aceasta nu a răspuns la telefonul mobil.