Scandal la Complexul Energetic Oltenia

390

Informație șoc în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Daniel Pităroiu ar putea ocupa funcția în directoratul companiei energetice. Întrebat dacă se gândește să plece din fruntea companiei, Boza a precizat că este prea devreme să se pronunțe.  Fostului șef al Diviziei Miniere, Daniel Antonie  a fost suspendat de Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, cu majoritate de voturi, din funcția de membru al Directoratului, pe 13 decembrie 2017, în urma sentinței nedefinitive din dosarul ”Medințu”. Motivul invocat a fost cel de “imagine”. Daniel Antonie a contestat decizia în instanță. Judecătorii Tribunalului Gorj i-au dat câștig de cauză, în martie, anul acesta. Juriștii CEO au făcut însă apel la Curtea de Apel Craiova, iar sentința va fi dată în toamnă. Liderii de sindicat din CEO s-au revoltat în urma informației potrivit căreia Daniel Pităroiu va fi numit în Directoratul companiei. Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber Roșiuța a precizat că va scoate în stradă  mii de mineri și energeticieni dacă se va întâmpla acest lucru.

Nelu Roșca

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, este sceptic în ceea ce privește plecarea lui Sorin Boza din Directoratul CEO.

Dumitru Pârvulescu

De profesie economist, Daniel Pităroiu a plecat din CE Oltenia în timpul mandatului lui Laurențiu Ciurel, mai exact pe când ocupa funcția de Director Financiar al companiei de stat. Acesta a renunțat la post în ziua mitingului minerilor din 2013, când salariații CEO, ieșiți în stradă  și i-au cerut demisia. După ce a plecat din companie, acesta s-a dedicat activităților private profitabile din orașul Filiași.