Scandalul gunoaielor, continuă. Primarii revoltați de presiunile făcute

168

Edilii gorjeni au reacționat după ce reprezentanții firmei care se ocupă de ridicarea deșeurilor din județ au anunțat că au luat în calcul renunțarea la contractele încheiate cu primăriile, în cazul în care autoritățile locale nu vor fi dispuse să majoreze tarifele. Spre exemplu, primarul din Drăguțești este de părere că aceste afirmații sunt aberante. Cât despre pierderile suferite în această perioadă de firma Supercom, edilul spune că așa este în afaceri, iar aceste pierderi nu trebuie acoperite din buzunarul oamenilor de rând.

Dumitru Popescu, primar Drăguțești

Pe de altă parte, edilul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că nici nu se gândește să majoreze tarifele, indiferent de condițiile impuse de această firmă. Mai mult decât atât, în cazul în care se va ajunge în această situație, Cotojman este hotărât să meargă în instanță.

Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia

Reamintim că toate aceste probleme au apărut după ce groapa de gunoi de la Bârsești a fost închisă de Agenția de Protecție a Mediului, în urma numeroaselor nereguli depistate. Instanța a amânat din nou pronunțarea privind groapa de deșeuri, pentru data de 22 aprilie.