Școală ca-n Evul Mediu. Elevii gorjeni învață într-o clădire șubredă

308

Elevii dintr-o comună gorjeană învață în condiții inumane. Se întâmplă în localitatea Peșteana, unde în urma comasării a două unități de învățământ, elevii au fost mutați într-o clădire care se află într-o stare avansată de degradare. Totul a ieșit la iveală după ce părinții s-au plâns că elevii își riscă viața în fiecare zi când asistă la cursuri. Autoritățile locale nu au nici cea mai mică idee de pericolul care îi pândește pe aceștia chiar în sălile de clasă. Deputatul USR, Radu Miruță a mers la locul cu pricina unde a sesizat că cele semnalate de părinți se confirmă.

Radu Miruță, deputat USR 

Parlamentarul Radu Miruță spune că meciul dintre autoritățile locale și directorul școlii și-a pus amprenta grav pe sistemul de învățământ din localitate. Drept urmare, Miruță a sesizat Inspectoratul Școlar Gorj, dar și Direcția de Sănătate Publică pentru a remedia această anomalie.

Radu Miruță, deputat USR 

Elevii care au fost mutați aici învață ca în Evul Mediu. Clădirea are geamurile sparte, iar toaleta se află în fundul curții, chiar acum în plină pandemie de coronavirus, când igiena ar trebui să fie prioritară.