Școala cu cei mai puțini elevi din Gorj. A fost construită pe locul unde s-a aflat o biserică

634

Școala cu cei mai puțini elevi din județul Gorj se află în satul Horezu, care aparține de comuna Turcinești. Aici învață șapte elevi, câte unul în clasa pregătitoare și clasa I, patru elevi la clasa a II-a și o elevă în clasa a III-a. Copiii învață la simultan. Învățătorul are vârsta de 64 de ani și se pregătește de pensie. Ion Popescu, din satul vecin, Rugi, încă se gândește dacă se va retrage din activitate sau va preda în continuare. Acesta susține că școala cu șapte copii are viitor. A reușit cu ajutorul copiilor să pună pe pereți lambriuri, iar acum speră să transforme o clasă în sală de sport pentru copii.

Ion Popescu, învățător

 

 

La Școala Primară din Horezu puteau să fie 9 elevi, însă regulamentul școlar nu permit unui învățător să predea la cinci clase simultan, ci doar la patru. Învățătorul a făcut un program special și susține că timpul alocat celor mici este mult mai mare față de școlile unde se predă în mod normal.

Școala are o istorie aparte. Este construită pe locul unei biserici care a fost demolată, pentru că localnicii nu au mai putut să o finalizeze. Lângă școală chiar se observă o denivelare pe unde nu crește iarba. Aici a fost altarul bisericii și localnicii spun că iarba nu crește pe temelie.