Se caută soluții pentru norma de hrană. De câți bani are nevoie Poliția Locală

345

Polițiștii locali nu mai primesc norma de hrană pentru luna septembrie. Deși consilierii locali nu au fost de acord cu rectificarea bugetară discutată ieri, municipalitate promite că va căuta soluții pentru ca polițiștii locali să primească acești bani pentru lunile următoare. Vistieria s-a golit în urma majorării salariilor aplicată în iulie. Directorul Poliției Locale, Florin Urdea, a propus, pe ultima sută de metri ca banii destinați achiziționării a cinci mașini să fie direcționați către norma de hrană pentru angajați. Consilierii locali nu au fost de acord cu această modificare.

Astfel, consilierii locali Cristian Toader Pasti și Viorel Petcu au votat împotriva acestei propuneri. Restul aleșilor de la PSD au votat pentru, însă nu a fost de ajuns. Cei de la PMP și PNL s-au abținut de la vot. Proiectul va fi rediscutat în ședința de Consiliu Local următoare, a explicat viceprimarul Aurel Popescu.

Chiar și dacă se va aproba alocarea normei de hrană, polițiștii locali nu vor recupera banii pe care nu i-au primit pentru luna septembrie.

Polițiștii locali și-au făcut deja calculele și așteaptă să primească și sumele necesare. Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, susține că este nevoie de peste 100 de mii de lei numai pentru norma de hrană.

În urmă cu două săptămâni, câteva zeci de polițiști locali au ieșit în stradă, declaraându-se nemulțumiți că au primit mai puțin cu aproape 800 de lei la salariu.