Se dă startul reînscrierilor și înscrierilor la grădinițe!

417
foto: arhivă

Atenție,părinți! Se dă startul reînscrierilor și înscrierilor la grădiniță. Părinții care au copii preșcolari trebuie să pregătească documentele necesare. Procedura va începe pe 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniți se va derula pe 21 mai.De luni, 7 mai, se dă startul reînscrierilor și înscrierilor la grădinițe. Programul va fi afișat pe site-ul instituției, dar și pe site-urile inspectoratelor școlare. Ministerul precizează că, în limita locurilor disponibile, pot să fie înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.​

Sincr1 Georgeta Popescu, purt cuv ISJ Gorj

Din 21 mai va începe și înscrierea copiilor nou veniți. Dacă vor fi mai multe cereri decât locuri libere, selectarea copiilor se va face în baza unor criterii generale de departajare și criterii specifice de departajare.Criteriile generale de departajare sunt următoarele:  existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte; existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădinița respectivă; existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Sincr2 Georgeta Popescu, purt cuv ISJ Gorj

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani).