Șefii CEO confirmă: salariile minerilor, în pericol

262

CEO confirmă efectele ordonanței fiscale, asupra salariilor angajaților. Azi, sindicaliști din Complexul Oltenia și alte mari unități ale statului au avut o întâlnire la Ministerul Finanțelor. Reprezentanții muncitorilor susțin că noile prevederi vor duce la pierderi salariale de 22%. Conducerea companiei a emis un comunicat de presă, în care susține că încearcă să găsească soluții, pentru menținerea nivelului actual al lefurilor.

În vederea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 79/2017, CE Oltenia va adopta masurile necesare pentru un impact adecvat asupra veniturilor propriilor angajati. In acest sens, conducerea companiei si-a propus sa aiba discutii proactive cu liderii sindicatelor reprezentative, in cadrul carora va fi prezentat si analizat, impactul transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat  si, implicit, masurile ce vor fi aplicate pentru mentinerea sau chiar cresterea nivelului actual al salariilor”

se arată în comunicatul postat pe site-ul companiei energetic.

Azi, sindicaliști din CEO s-au deplasat la Ministerul de Finanțe, pentru a purta discuții cu ministrul de resort.

Vox Dumitru Pârvulescu, președ. FNME:

Afectați de noile prevederi legislative sunt peste 13.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, dar și din alte mari companii ale statului, precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Compania Națională a Huilei.