Situație disperată! Angajații Primăriei Stănești, neplătiți de trei luni

131

Angajații Primăriei Stănești pot spune că fac voluntariat. Vin la serviciu în fiecare zi, însă de trei luni nu au mai văzut niciun leu. Primăria nu le poate achita salariile pentru că are conturile blocate din cauza unor datorii mai vechi, iar taxele și impozitele se încasează foarte greu de la localnici. Comuna este amenințată că va rămâne în beznă pentru că nu a achitat facturile la iluminat, ia gunoiul nu a mai fost ridicat de la porțile oamenilor. Iată explicația primarului Ștefan Blideanu.

Chiar și-așa, oamenii vin la serviciu și își fac treaba, în speranța că va fi rezolvată cât mai repede această situație. Cei mai mulți reușesc să supraviețuiască pentru că au cele de trebuință în gospodărie sau de pe urma veniturilor familiei.

Singura speranță a primarului Ștefan Blideanu stă în rectificarea bugetară anunțată de Guvern. Doar așa, ar mai putea veni niște bani în conturile Primăriei. Vestea s-a dus repede în tot satul, iar localnicii se întreabă cum de mai vin la serviciu angajații Primăriei.

Tot pentru că nu a plătit salariile angajaților, Primăria Stănești a fost amendată cu 5000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Tot inspectorii de muncă i-au trasat sarcină primarului să achite salariile restante până la sfârșitul săptămânii trecute, lucru care nu s-a mai întâmplat.