Situație gravă la CEO. Sindicaliștii cer guvernului numirea unei comisii

968

Federația Națională Mine Energie a transmis o sesizare Guvernului României prin care își exprimă îngrijorarea față de situația foarte dificilă a Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliștii propun numirea unei comisii la nivelul guvernului care să se ocupe de problemele din sistemul energetic. Președintele Federației sindicale, Dumitru Pârvulescu, susține că Guvernul a uitat promisiunile făcute, iar unii oficiali nu respectă Strategia națională în domeniul energiei, prin demersurile pe care le fac pentru ca unele centrale să treacă de pe cărbune pe gaz.

Liderul sindical spune că din comisie ar trebui să facă parte reprezentanți ai guvernului și responsabili de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, pentru că există riscul ca CEO să nu aibă bani pentru achiziționarea certificatelor de carbon pe anul acesta.

În această perioadă, CEO produce o cantitate mică de energie electrică, pentru că termocentralele funcționează la capacitate maximă. De asemenea, certificatul de carbon se menține la un preț foarte ridicat. Un raport făcut la CEO de un auditor independent arată că există un risc ridicat cu privire la efectuarea unor plăți imediate.