Șocant! Sânge, resturi de pui și substanțe periculoase, pe un câmp din Gorj. Poliția cercetează societatea Avicarvil

375

Iresponsabilitatea și inconștiența unora șochează din nou! De această dată vorbim despre o nepăsare a unei societăți comerciale. Mai exact, în urmă cu câteva zile, în spațiul public au apărut câteva imagini de-a dreptul înfiorătoare în care se observa o poluare masivă cu resturi provenite de la unitatea de creștere și valorificare a puilor de la marginea municipiului Târgu Jiu. Totul s-a întâmplat într-o zonă din comuna Dănești. Astfel, pe un teren din localitate erau înșirate deșeuri organice din resturi de pui, sânge, dar și alte substanțe care pur și simplu îți tăiau respirația la propriu, ducându-te cu gândul la filmele de groază. Femeia care a făcut sesizarea susține că poluarea a provenit de la societatea Avicarvil. ”În acest loc mai sunt depozitate și deșeuri provenite de la construcții, ce conțin substanțe periculoase, printre care azbest”, se mai arată în postarea gorjencei. Contactat de către reporterii de la Radio Târgu-Jiu, Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, a declarat că, în momentul deplasării a unei echipe de comisari, terenul era deja arat, însă în zonă persista un miros neplăcut. În acest caz a fost aplicată o amendă în valoare de 40.000 de lei.

De asemenea, apelat a fost și unul dintre directorii societății pentru a explica crearea unei astfel de ”bombe ecologice” care afectează atât mediul înconjurător, cât și sănătatea cetățenilor.
Tiberiu Berbece, unul dintre directorii societăţii Avicarvil, a motivat că nu se află în țară, dar că se efectuează o anchetă internă.

Mai mult, polițiștii gorjeni au efectuat și ei cercetări. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de poluare prin evacuarea cu știință a unor deșeuri sau substanțe periculoase.