Șomaj prelungit cu…concedii

377

Tot mai mulţi şomeri gorjeni solicită concediu medical pentru a-și prelungi perioada în care beneficiază de indemnizația de șomaj. Legea este de partea lor, deoarece persoanele fără loc de muncă, dar care sunt asigurate în sistemul de asigurări de sănătate pot cere, în baza unei adeverinţe de la medicul de familie, concediu medical. În momentul obținerii concediului medical indemnizaţia de şomaj se suspendă, în schimb primindu-se o cotă din media veniturilor din ultimele luni lucrate. Sute de mii de lei au fost plătite pe concedii de AJOFM Gorj, în numai patru luni.

Sincr Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj

De la începutul anului şi până în luna mai, peste 400 de şomeri au beneficiat de concediu medical, iar fiecare zi de concediu medical aduce o zi în plus la indemnizaţia de şomaj.

Sincr Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj

Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă este suportată din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Potrivit reprezentanţilor AJOFM, numărul maxim de zile remunerate pentru incapacitate temporară de muncă este de 183 în interval de un an.