SONDAJ: Cine va fi primarul municipiului Târgu Jiu, dacă duminica viitoare vor fi alegeri? Ce partid preferă târgujienii în Consiliul Local

1645

În perioada 20 ianuarie- 26 februarie, Asociația pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) a realizat un studiu sociologic cu privire la așteptările privind viitorul comunității, al cetățenilor din municipiul Târgu Jiu.
Sondajul a fost realizat în două etape: 20 ianuarie- 21 februarie, prima etapă și 24 – 26 februarie etapa a doua. Prima etapă a cuprins un set de întrebări despre calitatea vieții în Târgu Jiu, dar și o întrebare care a permis realizarea chestionarului din a doua etapă, care a avut o temă electorală:
La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, pe cine ați vota pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu?“, răspunsurile au fost următoarele:
Marcel Romanescu – PNL: 41%
Adrian Tudor Drăghici – PSD: 32,5%
Radu Miruță – USR: 8,3%
Alin Văcaru – Pro România: 6,2%
Nicu Davițoiu – PMP: 6,7%
Viorel Caragea – Partidul Ecologist: 2%

De asemenea, repondenții au dat următoarele răspunsuri la întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, cu ce formațiune politică ați vota pentru Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu?“:
PNL-34,1%
PSD-30,3%
USR-11,2%
Pro Romania-8,1%
PMP-6%
Partidul Ecologist-2,7%
Alt partid-7,6%.