Spital județean cu cearceafuri în geam și instrumentar în găleată

175

Etajul doi al Spitalului Județean de Urgență din Targu Jiu a ajuns să fie unul de groază. Printre geamuri intră vantul, ușile scarțaie, pereții sunt decojiți, iar mobilierul este vechi și ruginit. În aceste condiții stau nou născuți împreună cu mamele lor. Pentru a acoperi găurile din tocăria veche, femeile au pus la geamuri prosoape și pături. Secția de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Targu Jiu arată ca după război. Geamurile sunt acoperite cu cearceafuri și pături, pentru a acoperi găurile din tocăria veche, prin care suflă vântul. Ușile vechi nu se mai închid, iar pereții se decojesc. Într-unul din cabinete, instrumentarul medical era pus într-o găleată din plastic.

Sinc. Diana Angheloiu, medic în cadrul SJU Targu Jiu

Astăzi, jurnaliștii Gorj TV au mers în secția de la etajul II al spitalului Județean. Ne-am izbit, inițial, de refuzul managerului spitalului, Gigel Capotă, care a refuzat să permită accesul presei. A recunoscut că secția de Ginecologie este într-o stare jalnică.

Sinc. Gigel Capotă, manager SJU Gorj

În cele din urmă, noul manager s-a răzgândit și a mers și el în saloanele din secția cu probleme. Întrebat de ce nu s-au făcut renovări, până acum, directorul dă vina pe lipsa de interes a firmelor constructor.

Sinc. Gigel Capotă, manager SJU Gorj

Etajul trei al spitalului județean nu a mai fost reabilitat de mai bine de trei decenii.