Spitalul din Târgu Cărbunești nu își reia programul post-pandemie

250

În timp ce alte spitale din județ care tratau pacienții cu coronavirus îți reiau activitatea, Spitalul de la Târgu-Cărbunești rămâne în continuare unitate suport Covid. Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj a anunțat că în cazul în care se va lua decizia de a renunța la secțiile care tratează bolnavii infectați cu SARS COV -2, acest lucru se va face gradual.

Narcis Stoian, director DSP Gorj

În schimb, Constantin Târziu, managerul unității medicale de la Târgu Cărbunești speră ca spitalul pe care îl conduce să își reia activitatea de la 1 iunie. Numărul mic de pacienți infectați cu coronavirus îl determină să facă această afirmație.

Constantin Târziu, manager Spital Târgu Cărbunești

Mai multe unități medicale din țară au fost transformate în spitale COVID-19, unde au fost tratați pacienții care s-au infectat cu această boală. Activitatea acestora a fost blocată în ultimele luni, fiind amânate toate intervențiile chirurgicale și consultațiile care nu au fost considerate urgente. Decizia revenirii la activitatea dinaintea pandemiei a fost luată pe fondul scăderii cazurilor de coronavirus.