Spitalul Județean Târgu Jiu, sancționat cu cinci amenzi în sumă de 22.000 de lei. Activitatea de depozitare a substanțelor periculoase a fost sistată

281

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost amendat de către Inspectoratul pentru Protecția Muncii Gorj. Au fost aplicate cinci sancțiuni pentru suma de 22.000 de lei. Inspectorii au depistat nereguli grave în privința modului de depozitare a produselor și substanțelor în magazia unității. Pe lângă amenda aplicată, reprezentanții ITM Gorj au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazie din cauza condițiilor improprii.

Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj

Conform reprezentanților instituției, deficienţele constatate se referă la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici.

Controlul a început după ce liderul de sindicat Cristi Aldescu a prezentat situația de la magazia spitalului, unde sunt depozitate o serie de substanțe, reactivi și dezinfectanți în condiții necorespunzătoare. Situația este gravă deoarece rectivii sunt folosiți la analizele de laborator, care pot fi eronate.