Primăriile din Gorj care au acordat sporuri și salarii nejustificate. Primarul din Bîlteni a încasat ilegal spor de dificultate

4428

Curtea de Conturi a descoperit la mai multe primării din județul Gorj acordarea de sporuri și drepturi salariale în mod ilegal. Astfel, primarul comunei Bîlteni a încasat în mod necuvenit 32.000 de lei, în anul 2018, reprezentând sporul de dificultate în cuantum de 50% din îndemnizația lunară. Reprezentanții Curții de Conturi a României consideră că sporul a fost acordat în mod nelegal.

La Primăria Bengești Ciocadia, funcționarii au beneficiat de spor de dispozitiv în procent de 25%, confidențialitate și fidelitate, fiecare în procent de 10%, spor de solicitare neuropsihică în procent de 20% și dificultate de 50% la salariul de încadrare. Valoarea prejudiciului depășește 100.000 de lei.
De asemenea, unii funcționari din cadrul Primăriei Dragotești au primit în plus, în mod necuvenit, 18.000 de lei, reprezentând sporul pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în perioada când nu se derulau astfel de proiecte.

S-au mai constatat acordarea de salarii mai mari decât prevederile legale la Primăriile Mătăsari, Plopșoru, unde s-au dat sporuri în mod nejustificat, în timp ce funcționarii de la Primăria Stoina care ocupă funcții de demnitate publică au primit spor pentru condiții vătămătoare.
Și la Consiliul Județean Gorj s-a constatat drepturi salariale mai mare cu peste 100.000 de lei decât prevede legea.