Stadionul din Târgu Jiu a fost predat Primăriei. „Sper că vom avea viitor în sport“

242

Stadionul construit în municipiul Târgu Jiu de Compania Naţională de Investiţii a fost predat, ieri, Primăriei municipiului Târgu Jiu. Investiţia se ridică la o valoarea de peste 121 milioane de lei, contribuţia Primăriei Târgu Jiu fiind de 10%.

Arena sportivă este clasificată la patru stele, ceea ce înseamnă că poate să găzduiască meciuri de până la nivelul semifinalelor de cupe europene. Stadionul dispune de 12.500 de locuri acoperite, sector VIP, sală de conferinţe de aproximativ 100 de locuri, un hotel cu 40 de camere, lift, parcare subterană, corp administrativ şi spaţii comerciale. De asemenea, stadionul dispune şi de o pistă modernă de atletism. La evenimentul de predare a arenei a participat viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul interimar al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, reprezentanţi ai CNI şi autorităţilor locale.

Daniel Suciu, ministrul interimar al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Acesta i-a înmânat protocolul prin care stadionul este predat municipalității primarului Romanescu.

Daniel Suciu, ministrul interimar al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, i-a invitat pe cei prezenți la inaugurarea oficială a stadionului, indiferent dacă se vor mai afla în funcție ca urmare a instalării unui nou guvern.

Marcel Romanescu, primar al municipiului Târgu Jiu 

Lucrările la stadionul din Târgu Jiu au început în anul 2017 şi au fost finalizate doi ani mai târziu. Arena nu a putut fi inaugurată atunci, pentru că mai era nevoie de amenajarea zonei exterioare, iar Primăria Târgu Jiu nu avea fondurile necesare.

Irina Pătrășcoiu, directorul Companiei Naționale de Investiții

 

Stadionul va putea fi utilizat după aprobarea regulamentului de folosire, unde vor fi stabilite şi anumite taxe.

Inaugurarea arenei de la Târgu Jiu, considerată una dintre cele mai moderne din ţară, va avea loc vineri, 25 octombri, când se vor desfășura două meciuri, unul între o selecţionată formată din jucători de la echipa naţională din anii 1990-2000 şi o echipă a gloriilor formaţiei Pandurii Târgu Jiu, iar de la ora 18,00 va avea loc meciul oficial între Pandurii Târgu Jiu şi U. Cluj.