Două noi stele au fost dezvelite astăzi pe Aleea Nemuritorilor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Astfel, arhitectul Iulius Doppelreiter și umanistul George Uscătescu. Arhitectul cu origini austriece a lăsat municipiului Târgu Jiu unele dintre cele mai reprezentative clădiri, cum ar fi Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu sau clădirea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.
a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu
Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, a spus că se poate concepe un traseu turistic cu privire la clădirile lăsate de către Doppelreiter.
Arhitectul Mihai Maicovschi, din partea Ordinului Arhitecților, a spus că expoziția de fotografie cu clădirile realizate de Doppelreiter va ajunge în acest an și în Austria.
Julius Doppelreiter poate fi considerat „părintele“ oraşului Târgu Jiu. De numele lui se leagă unele dintre cele mai reprezentative clădiri din oraşul lui Brâncuşi. 11 dintre creaţiile lui sunt considerate clădiri de patrimoniu şi se află incluse pe lista monumentelor istorice. De asemenea, arhitectul s-a ocupat de restaurarea unor monumente deosebit de importante.
George Uscătescu s-a născut la data de 5 mai 1919, în localitatea Curteana Creţeşti, care aparţine oraşului Târgu Cărbuneşti. Acesta a deținut două titluri de doctor, în filosofie și în științe juridice. În anl 1943, s-a stabilit în Spania, unde a avut o carieră universitară de excepție, fiind profesor la universitățile celebre din Madrid, Barcelona şi Santander. George Uscătescu a scris lucrări istorice, juridice şi politice, filosofie, dar opere literare şi de artă, de istoria şi filosofia culturii şi chiar de teatrul contemporan. Una dintre lucrări a primit Premiul Naţional al Spaniei.