Suspecții COVID, plimbați de la un spital la altul

733

Mulți pacienți care vor să se trateze în spitalele de stat se plâng că nu sunt primiți. Este și cazul unei bătrâne din județul Gorj. Femeia a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Însă, s-a luat decizia ca pacienta să fie transferată la un alt spital din județ. Nu a contat că avea simptome specifice virusului SARS COV-2, așa că a fost pusă din nou în ambulanță și dusă la spitalul din Bumbești Jiu. Acolo, medicii nu aveau condițiile neceasare pentru a fi tratată, așa că a revenit la Târgu Jiu, unitate medicală care refuzase inițial internarea. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu spune că a aflat din presă de această situație, iar din primele verfificari se pare că pacienta a fost plimbată de la un spital la altul, din lipsă de locuri.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu 

Vienescu recunoaște însă, că atunci când locurile sunt ocupate, pacienții cu simptome sfecifice virusului SARS COV-2 sunt redirecționați către alte spitale.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu 

Mai mulți bolnavi s-au plâns că au fost trimiși să își facă testul pentru noul coronavirus la un laborator privat, deci contra cost, înainte de a fi primiți în Spitalul Județean Târgu Jiu, însă directorul unității medicale dezminte aceste informații.