Suspecții de trafic de droguri, la instanță

167
foto:arhivă

Mai multe persoane, din lotul de 56 de suspecti audiati de procurorii antidrog, au fost duse în fata magistratilor. Acuzati că au achizitionat substante interzise, pe care le-au vândut, ulterior, unor clienti din Gorj, Hunedoara si Bucuresti, unii dintre suspecti sunt “cunostinte” mai vechi ale anchetatorilor.  Procurorii au descoperit că acestia cumpărau droguri din Grecia si le trimiteau în tară, ca bagaje, prin firme de transport. Oamenii legii au dus la audieri persoane din Gorj, Hunedoara și București. 57 de persoane au fost duse în fața anchetatorilor, fiind acuzate de trafic de stupefiante. Procurorii antidrog, împreună cu ofiţeri din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat percheziţii în Gorj, Hunedoara și București.

vox Ion Lazăr , 1

Anchetatorii susțin că mai multe persoane au constituit un grup infracțional. Unul dintre membrii acestuia a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri. Substanțele interzise erau transportate prin firme de transport, până în București.  Drogurile introduse astfel în țară erau, apoi, distribuite de membrii grupului,  în București și Tg-Jiu.

vox Ion Lazăr , 2

Din probele anchetatorilor a reieșit că persoanele audiate cumpărau și substanțe cu efecte psihoactive, din Petroșani și le valorificau, ulterior, în județele Hunedoara și Gorj. La acțiune au participat zeci de specialiști din Olt, Mehedinți, București, Craiova și Gorj.