Tanti Sofia a fost reangajată și de astăzi s-a întors la grădinița din Leurda

627

Povestea Sofiei Chițoran, bătrâna în vârstă de 83 de ani din satul Leurda, din municipiul Motru, care lucrează ca femeie de serviciu la grădinița din localitate, a impresionat toată țara. În doar câteva zile, bunicuța care primește o pensie de CAP de 640 de lei, a fost  concediată, iar, apoi, reangajată. Cazul a ajuns până la urechile ministrului Educației. Ecaterina Andronescu a cerut să fie luate măsuri cu cei care au umilit-o pe bătrână. Tanti Sofia, așa cum este cunoscută de toată lumea din Leurda, a fost concediată de conducerea Grădiniței nr. 1 din Motru, după ce povestea ei a fost prezentată în presă. Directoarea grădiniței a consideratcă este prea bătrână să lucreze.

Tanti Sofia

Ieri, Camelia Barbu, director al Grădiniței nr. 1 Motru, a declarat că a luat măsura concedierii pentru că se temea pentru siguranța copiilor.

Camelia Barbu

După numai câteva ore, directoarea Camelia Barbu a mers la domiciliul bătrânei și a rugat-o să o ierte și să se întoarcă la grădiniță, pentru a nu-și pierde postul. Tanti Sofia a acceptat și de astăzi s-a întors la grădinița care îi este așa de dragă.

În perioada în care tanti Sofia nu a mai venit la grădiniță pentru a face focul în sobă și curățenie, educatoarea Marcela Udrea s-a ocupat de toate lucrurile acestea.

Marcela Udrea

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă și a recomandat conducerii grădiniței reîncadrarea bătrânei. De asemenea, o comisie de anchetă va stabili cine se face vinovat de această situație.

Marcela Mrejeru

Viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, cel care a găsit-o pe bunicuța care muncea la grădiniță, spune că este trist ce s-a întâmplat.

Cosmin Morega