Tanti Sofia a pregătit grădinița din Leurda pentru deschiderea noului an școlar, la vârsta de 83 de ani

371

Sofia Chițoran, în vârstă de 83 de ani, cel mai bătrân salariat din sistemul de învățământ din România, a muncit în ultimele zile alături de membrii familiei sale pe care i-a chemat în ajutor, pentru a pregăti Grădinița cu program normal din satul Leurda, pentru deschiderea noului an școlar. A reușit să facă curățenie lună la grădiniță. Octogenara este angajată cu normă parțială de muncă în postul de îngrijitoare din anul 1971. Tanti Sofia, așa cum este cunoscută de toți localnicii din satul Leurda, care aparține de municipiul Motru, a venit în această dimineață pentru a le deschide ușa grădiniței copiilor de care este foarte atașată.

Tanti Sofia se simte încă în putere și vrea să vină în continuare să se ocupe de grădiniță. A primit de la medic aviz pe o perioadă de șase luni că poate să muncească. În luna octombrie trebuie să meargă din nou la un control, pentru a i se stabili starea de sănătate. 

Elena Treancă, mama unui copilaș care vine la grădiniță, ne-a spus că o apreciază foarte mult pe îngrijitoarea de 83 de ani pentru felul în care își face datoria.

Marcela Udrea, educatoarea de la Grădinița din Leurda, a găsit o curățenie impecabilă la grădiniță.

la unitatea de învățământ din Leurda sunt înscriși 19 copilași. Dimineață, primarul municipiul Motru, Gigel Jianu, i-a făcut o surpriză bătrânei îngrijitoare. I-a adus un aspirator ca să-i ușureze munca. Femeia l-a luat puțin la rost pe primar, pentru că asteriala de la acoperiș este ruptă și că trebuie reparată.