Târgu-Jiu: Laboratorul genetic de testare a persoanelor cu Covid-19, achiziționat. Vezi când o sa fie pus în funcțiune!

778

Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017, împreună cu mai multe fundații, societăți comerciale și persoane fizice au reușit să achiziționeze și să doneze, în timp util, Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu un laborator genetic de ultimă generație, care va fi pus în funcțiune zilele viitoare. Astfel, în scurt timp, la Târgu Jiu se vor putea procesa circa 200 de teste de covid-19 pe zi. Acest laborator genetic va ajuta la diagnosticarea în timp util și a altor afecțiuni medicale grave, fapt care nu era posibil până acum în unitățile sanitare din Gorj.

Un rol important  l-a avut echipa medicala a Spitalului Judetean de Urgenta Targu – Jiu , care a asigurat consultanța de specialitate în toată această perioadă și a supravegheat personal operațiunile de instalare și punere în funcțiune a laboratorului.

De asemenea, pe lângă cele șapte tuneluri de dezinfecție donate deja de Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni, spitalelor din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești și Serviciului Județean de Ambulanță, zilele viitoare o sa mai fie dinate alte 1.000 de teste, în afară de cele achiziționate odată cu laboratorul genetic,  alte consumabile necesare laboratorului: 200 de combinezoane impermeabile, 1600 de combinezoane de protecție de unică folosință, 1000 de măști, 300 de vizete de protecție a feței, alcool sanitar și două expresoare de cafea.

Cladirea unde a fost amplasat acest laborator genetic a fost construita in timp util cu ajutorul Consiliul Județean Gorj și Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.