Târgu-Jiul, tot mai ”sărac” în populația tânără. Află motivele pentru care ne pleacă tinerii din oraș!

853

Municipiul Târgu Jiu devine tot mai ”sărac” în populația tânără. Lipsa forței de muncă și lipsa investițiilor din oraș, îi trimit pe tinerii gorjeni departe de casă. Reporterii de la Radio Târgu-Jiu au dorit să afle, așadar, părerea tinerilor, în legătură cu ce ar trebui schimbat în orașul nostru pentru ca ei să nu mai plece. Principalele motive, spun tinerii, ar fi lipsa locurilor de muncă, dar și salariile mici pe care le oferă județul. Cei mai mulți spun că se întorc acasă doar în vacanțe de câteva zile. Lipsa facultăților , dar și taxele uriașe de școlarizare sunt alți factori, spun tinerii.

Totodată, Romeo Chiriac, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, recunoaște că rata șomajului este în scădere datorită migrării tinerilor spre alte orașe sau țări.

De asemenea, acest lucru este susținut și de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. În cadrul unui interviu, acesta spune că tot timpul tinerii au ales să studieze sau să lucreze în alte orașe mai mari, existând condiții mai bune, însă trebuie găsite soluții.

Romanescu speră ca soluții pentru dezvoltarea mediului de afaceri în Târgu Jiu, pentru ca studenții să revină în orașul natal.