Transloc elimină 70 de curse pentru a face economii la buget

333

Târgujienii care folosesc mijloacele de transport în comun vor avea mai mult de așteptat în stații. 70 de curse, considerate nerentabile de conducerea Transloc, vor fi eliminate pe traseul 9 Mai-Artego în zilele de luni până vineri. Ca atare, troleele și autobuzele vor circula din 20 în 20 de minute.  Directorul Transloc Transloc, Vasile Căilean, a explicat că aceste curse nu sunt rentabile din punct de vedere economic. Cele mai multe sunt în intervalul 18.00 – 24.00. Totodată, vor fi reduse la jumătate cursele pe traseele 9 Mai-Bârseşti, de la 80 de curse săptămânal la 40. Iată reacția primarului Marcel Romanescu:

20 de curse vor fi reduse pe traseul 9 Mai-Preajba-Drăgoieni, iar alte zece curse vor fi reduse pe traseul 9 Mai-Iezureni. Pe traseul 9 Mai-Slobozia-Ursaţi, în zilele de sâmbătă şi duminică nu va mai circula niciun mijloc de transport. La fel se va întâmpla şi pe traseul Romaneşti-Artego-Preajba, tot în weekend.

Odată cu acest nou program, Transloc estimează o economie de peste 130 de mii de lei. În plus, conducerea Transloc are în vedere intensificarea activității de control.