Tranzacția prin care UATAA Motru va cumpăra certificatele de carbon. Societatea de termoficare din Oradea va primi un comision de peste 40.000 de euro

581
Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru va achiziţiona, cu sprijinul autorităţilor din Oradea, certificatele de carbon necesare pentru a putea funcţiona în continuare. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Local.
UATAA, societate aflată în procedură de insolvență, trebuie să cumpere până la sfârșitul acestei luni, peste 12.000 de certificate de carbon, pentru a funcționa în continuare. În caz contrar, uzina trebuia să plătească sancțiuni aplicate de Comisia Europeană de peste un milion două sute de mii de lei. În urma unei înțelegeri cu primarul Oradei, Ilie Bolojan, societatea Termoficare Oradea S.A. va cumpăra certificatele, care vor fi vândite, apoi, uzinei din Motru, care va achita contravaloarea lor, dar și un comision, în mai multe tranșe.
Gigel Jianu, primar al municipiului Motru
Din această tranzacție, societatea de termoficare din Oradea va câștiga peste 40.000 de euro. Primarul Gigel Jianu a explicat cum se va derula transferul certificatelor.
Contravaloarea certificatelor și a comisionului urmează să fie achitată în trei rate, care pot fi extinse chiar până la cinci tranșe.