Tratamentele în spitalele private, decontate de Ministerului Sănătăţii! Vezi ce pacienți vor beneficia!

278
foto:arhiva

Vești bune! Unele tratamente din sistemul medical privat din România vor fi decontate din bugetul Ministerului Sănătății, existând o condiție în acest sens, potrivit unei reglementări aprobate de Guvern la propunerea ministerului de resort. Până acum, pacienţii care nu puteau fi trataţi în România puteau merge doar în străinătate. Acest lucru a fost criticat de mai mulţi operatori privaţi din piaţa locală, spunând că pot trata în ţară pacienţii cu costuri reduse.

„Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacienţii care nu pot fi trataţi în sistemul public de sănătate vor fi aceleaşi pentru furnizorii din străinătate şi din ţară. Pacienţilor cu afecţiuni extrem de grave care au nevoie de tratamente pe care nu le putem asigura în sistemul public de sănătate, trebuie să le acordăm şansa de a se putea trata și în România, nu doar în străinătate, dacă acest lucru este posibil”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, pacienţii vor fi scutiți de costurile cu transportul, cazarea, având în acelaşi timp şi acces la o comunicare cu medicii mai uşoară.

sursa: antena1