Trecerile care duc… în fața mașinii

462

Treceri de pietoni care au fost anulate, dar care există încă pe străzi, pot cauza accidente, în fiecare minut. După ce au luat semnele de avertizare, responsabilii au uitat să șteargă și vechile zebre, pe care oamenii se aruncă, din obișnuință. Șoferii evită zilnic accidente, deoarece semnele ce le indicau trecerile de pietoni au fost demontate. Poliția pasează responsabilitatea siguranței, în ograda administrației, care, la rândul ei, dă vina pe… vopsea.

Haosul din trafic pare să nu intereseze prea mult autoritățile, care, după ce au anulat numeroase treceri de pietoni, au lăsat vechile marcaje stradale. Pietonii le folosesc în continuare, fără nicio teamă, iar șoferii, care se trezesc în fața mașinilor cu oamenii nedumeriți, nu pot decât se înjure printre dinți. Pietonii care se trezesc în fața mașinilor, pe niște treceri false, spun că sunt induși în eroare de marcajul de pe carosabil:

Vox 1 cetățean

Vox 2 cetățean

O astfel de trecere de pietoni falsă este chiar în fața Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu. Vechea zebră a rămas, deși una nouă a fost marcată, la 10 metri distanță. Ambele sunt folosite.

Vox 3 cetățean

Vox 4 cetățean

Ce-i drept, pe asfalt sunt două marcaje, numai că doar unul este bun. A doua trecere este una falsă. Ea a fost desființată, însă dungile uitate pe stradă îi fac pe oameni să le folosească, la întâmplare. Unii dintre pietoni știu că trecerile au fost desființate, însă recunosc faptul că, din obișnuință, încă le folosesc.

VOX 5 cetățean

Conducătorii auto, care se trezesc în fața mașinilor cu oamenii ce se lansează pe zebrele false, spun că, în orice oment, accidentele sunt iminente.

Vox 1 sofer

Vox 2 sofer

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj dau vina pe administralia locală, pentru capcanele din trafic.

Vox  Ion Lazăr, purtător de cuvânt, IPJ  Gorj

Reprezentanții municipalității dau vina pe vopseaua care s-ar fi șters, deși, în anumite zone, nu este nici urmă de vopsea.

Vox Ana Maria Ianc, purtător de cuvânt, Primaria Tg Jiu

Până când autoritățile vor șterge capcanele de pe străzi, pietonilor nu le rămâne decât să facă pe detectivii și să analizeze care dintre treceri mai este funcțională, deoarece, în caz contrar, riscă amenzi de 290 lei, pentru traversare prin locuri neautorizate.