Trenuri întârziate 5 ore. Zeci de călători blocați în câmp

173

Tren cu 50 de călători, blocat aproape două ore, în câmp, la ieșirea din comuna Bărbătești, după ce locomotiva s-a defectat. Incidentul a bulversat traficul pe șine. Un alt tren de pasageri, care trebuia să ajungă la Târgu Jiu, a sosit cu o întârziere de 300 de minute. Un tren de călători a rămas blocat în stația Bărbătești, în această dimineață. Trenul Regio plecase din Tg Jiu, la ora 6.24 și trebuia să ajungă în Craiova la 9.20. Locomotiva s-a defectat, însă, la ieșirea din Bărbătești. Centrul INFOTRAFIC, din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că,

(Sursa: INFOTRAFIC)

“Pe secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Craiova, la ieşirea din staţia Bărbăteşti către Craiova (pe raza judeţului Gorj), locomotiva trenului Regio 2092 (pe relaţia Târgu Jiu – Craiova) s-a defectat. În tren sunt aproximativ 50 de călători. Din staţia Târgu Jiu a plecat locomotivă de ajutor”.

Călătorii au așteptat aproape două ore, în trenul blocat. Incidentul a dat peste cap întregul mers al trenurilor, pe ruta Craiova-Tg Jiu. Un alt tren de călători, ce trebuia să ajungă în Gara Tg Jiu, înainte de prânz, a avut o întârziere de cinci ore. Cei care așteptau în Gara Tg Jiu nu au fost luați prin surprindere de defecțiunea ce a dat peste cap întregul program de mers al trenurilor. Unii dintre călători au dat vina pe infrastructura învechită, alții au găsit puterea de a face haz de necaz.

Vox-uri călători

Alții s-au săturat să aștepte și au căutat alte variante, să ajungă unde își propuseseră.

Vox călător

Astfel de incidente sunt frecvente, pe calea ferată, iar ele au dus la pierderea de călători, în ultimii ani, care au ales alte variante de transport.