Un nou incendiu de vegetatie uscata, pe raza judetului Gorj

444

Pompierii gorjeni au fost solicitati pentru stingerea unui de vegetatie uscata la Sacelu. Flacarile  s-au extins la niste stupii aflați in spatele unei gospodarii. La fata locului intervine un echipaj din cadrul Garzii de Interventie Novaci care a localizat incendiul, iar in prezent se lucreaza la lichidarea acestuia, transmite ISU Gorj.

 

Update

Doua incendii de vegetatie produse in localitățile Sacelu si Borascu au fost lichidate de pompieri la timp.
In comuna borascu o familie era sa ramana sub cerul liber din cauza unui incendiu de vegetatie care s-a extins cu repeziciune cuprinzând o anexa aflată in imediata apropiere a casei. Doar interventia promta a pompierilor din cadrul Sectiei de Pompieri Turceni a facut ca proprietarii sa nu ramana pe drumuri.
In comuna Sacelu, un alt incendiu de vegetatie s-a propagat la un vagon destinat transportului de stupi aflat, de asemenea, in imediata apropiere a unei case.
Si aici promptitudinea pompierilor a facut diferenta. Incendiul a fost localizat si lichidat inainte sa ajunga la la casa.
In ambele situatii cauza este utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenului.
Ne dorim ca aceste cazuri sa fie luate ca exemplu de cetateni si aceștia sa renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere!
Cetățenii trebuie sa stie ca arderile de vegetatie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amenzi de pana la 2500 lei, transmite ISU Gorj