Un turist din Târgu Mureș și-a pierdut viața în Gorj. Venise într-o drumeție în munții Parâng

742

Douăzeci de turiști au rămas blocați în munții Godeanu, la sfârșitul săptămânii trecute! Ninsoarea i-a luat prin surprindere pe cei care s-au aventurat pe munte, iar, la un moment dat, unuia dintre ei i s-a făcut rău și a intrat în comă. Turiștii au pornit pe traseul montan Groapa Seacă – Transalpina, însă vremea capricioasă i-a luat pe nepregătite. După ce ar fi coborât Vârful Păpușa, erau așteptați de un microbuz, dar nu au mai ajuns toți. Unui bărbat de 48 de ani, din Târgu Mureș, i s-a făcut rău din cauza vremii reci, pentru că începuse chiar să viscolească la acea altitudine, și a leșinat, a explicat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Salvamontiștii au fost chemați, de urgență, la fața locului. Șapte salvatori montani au pornit la locul evenimentului. Bărbatul a fost resuscitat și readus la viață, însă a murit la spital. A stat expus în frig și la temperaturi scăzute foarte mult timp, iar acest lucru i-a înrăutățit starea de sănătate, acesta având și alte afecțiuni medicale.

Salvamontiștii avertizează turiștii care vor să se aventureze pe munte să verifice, în principal, prognoza meteo și să nu plece la drum atunci când este anunțată vreme rea, așa cum a fost la sfârșitul săptămânii trecute. În plus, sunt sfătuiți să aibă cu ei haine adecvate și să anunțe salvamontiștii în caz de nevoie.