Unele cartiere din Târgu Jiu ar putea rămâne fără lumini de sărbători

462
foto:arhivă

Târgujienii care locuiesc în zona periferică a orașului riscă să nu se bucure de iluminat festiv. Municipalitatea caută soluții pentru ca beculețele folosite anul trecut să mai poată fi folosite pe anumite străzi din Târgu Jiu. Instalațiile au făcut obiectul unei cercetări la nivelul Primăriei. Trei directori și fostul primar Florin Cârciumaru trebuie să plătească aproape trei milioane de lei, bani imputați după o verificare a dispusă de ANAF. Primarul Marcel Romanescu face demersuri pentru a stabili ce se poate folosi și ce zone riscă să nu fie acoperite.

În centrul orașului, se fac pregătiri pentru iluminatul festiv. De la 1 decembrie, se vor aprinde beculețele. Există riscul ca nu toți târgujienii să se bucure de lumini pentru că, în unele cartiere, ar putea să nu mai ajungă.    Marcel Romanescu susține că timpul este limitat și nu își permite organizarea unei licitații pentru ca instalațiile să ajungă pentru tot orașul.

Trei milioane de lei este prejudiciul constatat de organele de control. Verificarea ANAF a fost dispusă de procurori, care au vrut să afle de ce în anul 2010 iluminatul festiv de sărbători a fost încredinţat unei societăţi din Târgoviște în condiţiile în care lucrările erau deja cuprinse într-un contract cadru pe zece ani. Primarul Marcel Romanescu a dispus măsuri de imputare pentru trei directori. Este vorba despre Narcisa Cristea, directorul economic, Marius Ionescu, directorul tehnic, și Ionuţ Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Târgu Jiu. Aceștia, împreună cu fostul primar Florin Cârciumaru, au și contestat aceste decizii.