Viceprimarul comunei Bustuchin, dat afară de consilierii PSD cărora le este șef pe linie politică

479

Situație neobișnuită în cadrul Consiliului Local al comunei Bustuchin.

Gheorghe Stoenescu, viceprimarul comunei Bustuchin și președinte al organizației locale PSD, a fost demis, ieri, din funcția pe care o deținea în cadrul Primăriei prin votul consilierilor locali care fac parte, culmea, din organizația pe care acesta o conduce. Fostul viceprimar se va întoarce la catedră, pentru că este cadru didactic la liceul din localitate.

Gheorghe Stoenescu susține că în spatele votului colegilor săi de demitere din funcția de viceprimar a stat primarul Ion Ciocea, fostul șef al organizației locale PSD.

Gheorghe Stoenescu

A spus Gheorghe Stoenescu, fostul viceprimar al comunei Bustuchin.  Șapte din cei nouă consilieri de la PSD au votat pentru demiterea lui Stoenescu, șeful lor pe linie politică.

Gheorghe Stoenescu

În anul 2016, la alegerile parlamentare, primarul Ciocea a fost tăiat de pe locul eligibil pe care se afla pentru Camera Deputaților, fapt care l-a determinat pe acesta să candideze independent. Ca urmare a acestui lucru, primarul a fost dat afară din PSD. Gheorghe Stoenescu susține că acesta a fost momentul în care a început conflictul cu Ion Ciocea, pentru că acesta i-a cerut ca toți consilierii să demisioneze pentru a se organiza alegeri anticipate, însă viceprimarul a refuzat. Acesta precizează că va contesta hotărârea luată.

Gheorghe Stoenescu

În schimb, primarul localității Ion Ciocea consideră că viceprimarul pe care l-a susținut pentru a ajunge în această funcție l-a trădat și că a bătut palma cu șefii PSD pentru a-i lua locul.

Gheorghe Stoenescu