VIDEO: A fost deschis Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” de la Târgu-Jiu. S-au împlinit 144 de ani de la nașterea marelui sculptor

1733

Marele sculptor Constantin Brâncuși a fost sărbătorit astăzi în municipiul Târgu Jiu și nu numai. Ziua de 19 februarie este considerată ca fiind un națională, fiind celebrat Titanul de la Hobița. Astăzi s-au împlinit 144 de ani de la nașterea lui Brâncuși, orașul nostru fiind gazda unor evenimente culturale. La Târgu-Jiu a ajuns și secretarul de stat al Ministerului Culturii, Liviu Brătescu. Acesta a făcut un tur al Parcului Central alături de alte oficialități ale județului Gorj. De asemenea, tot astăzi a fost inaugurat și Muzeul Național ” Constantin Brâncuși”, aflat în casa ”Barbu Gănescu” din centrul orașului. Aici, cei care au luat parte la eveniment au putut vedea doar câteva fotografii documentare din colecția ”Centrului Pompidou”, expoziție temporară, nimic ce poate constitui un patrimoniu al muzeului. Participanții au putut urmări și o poveste sand-art, moment semnat de Gabriel Rusu, artist plastic.

Denisa Șuță

Secretarul de stat, Liviu Brătescu a luat cuvântul și spune că evenimentul de astăzi pune în valoare o clădire monument istoric, făcând referire la Casa ”Barbu Gănescu”.

Liviu Brătescu

La evenimentele culturale a luat parte și consilierul ministrului, Adrian Păduraru.

Adrian Păduraru